RomAudioVideo - sisteme smart house, automatizare si control

Casa Inteligenta

Business Center Charles de Gaulle Print E-mail

Data finalizarii proiectului: 2006
Echipamente implementate: difuzoare de perete, difuzoare de plafon, difuzoare cu horn, sisteme audio de evacuare in caz de urgenta, microfon de masa, amplificator audio, tunere digitale, CD Playere, preamplificatoare, rack-uri pentru echipamente.
Marci comercializate: TOA Electronics, Inter-M, Optimus, AMC Baltic


Descrierea proiectului:

Cladirea Charles de Gaulle- Vodafone este destinata aplicatiilor business, cu birouri. Ca in orice cladire cu dimensiuni semnificative, este necesara instalarea unui sistem de sonorizare avand o dubla functiune :
- informarea personalului privind probleme de interes comun;
- avertizarea si evacuarea personalului in cazul unor evenimente care pun in pericol viata acestora : incendiu, gaze toxice, acte de terorism etc.
In cazul acestei cladiri, sistemul dispune de zone separate de avertizare in birouri pentru fiecare etaj si in parcarea subterana. In aceasta se da separat si automat avertizarea de prezenta monoxid de carbon.

In cladire sunt instalate difuzoare de plafon fals (difuzoare aparente in casa scarii) iar in parcare difuzoare cu horn. In incaperile tehnice din subsol s-au instalat tot difuzoare de plafon fals.

Sistemul include un mesaj de evacuare inregistrat intr-o memorie nevolatila si in ansamblu indeplineste cerintele standardului SR EN 60849-Sisteme de sonorizare destinate evacuarii persoanelor din cladiri : alimentare de rezerva, circuite de rezerva, supravegherea functionarii sistemului si avertizarea in cazul aparitiei unor defectiuni.

Au mai fost furnizate amplificatoare audio, tunere digitale, CD-playere, preamplificatoare, atenuatoare, microfoane pentru anunturi si rack-uri pentru echipamente. Echipa tehnica RomAudioVideo a asigurat programarea si punerea in functiune a sistemelor.

 

Cladire birouri Charles de Gaulle

 

Difuzoare tavan Business Center

 

Difuzoare perete Charles de Gaulle

 

Difuzoare de perete Centru Birouri