RomAudioVideo - sisteme smart house, automatizare si control

Casa Inteligenta
Noutati -> Arhiva Noutati -> Arhiva stiri -> Luidia a lansat cel mai mic receiver interactiv

Luidia a lansat cel mai mic receiver interactiv Print E-mail
Thursday, 09 July 2009 12:58

eBeam Edge este cel mai mic si cel mai usor dispozitiv care activeaza cea mai mare suprafata proiectata dintre toate solutiile interactive de pe piata la momentul actual.
Producatorul american Luidia (vezi site oficial) are antecedentele necesare pentru a castiga increderea consumatorului, avand in vedere ca vechea generatie eBeam este castigatoarea Premiului de Tehnologie pentru Medii Educationale si Business si a altor distinctii la nivel mondial.

tabla interactiva ebeameBeam Edge masoara 20 cm lungime, este mai subtire decat un iPhone si asigura cea mai mare suprafata de lucru: 9’ x 5’ (diagonala de 120”, adica mai bine de 3m!).
Acest sistem utilizeaza tehnologie MEM pentru o rezolutie mult mai buna si instrumente Texas bazate pe semnal DSP pentru viteza mai mare de raspuns si identificare.

Cum functioneaza: dispozitivul se aplica prin intermediul unor ventuze speciale pe orice suprafata plana, transformand-o intr-una interactiva, putand elimina astfel incomoda tabla de lucru. Totusi, daca este nevoie, eBeam vine insotit de un whiteboard produs de Luidia. Se actioneaza cu ajutorul unui marker care functioneaza pe baza de ultrasunete, iar datele rezultate se transmit in calculator, imprimanta, videoproiector, se pot salva, trimite pe mail... De fapt, exista o flexibilitate uimitoare pe care eBeam o ofera utilizatorilor.

In anul 2007 compania Microsoft a lansat o cercetare, dorind sa diferentieze metodele de lucru pe spatii interactive, si anume cu markere dedicate (stylus) sau cele activate cu degetul (finger work). Bill Buxton, reprezentantul departamentului de cercetari, a confirmat performantele superioare ale marker-ului datorita timpului de raspuns extrem de mic si a fidelitatii in redare. Acesta a mers si mai departe dandu-i ca exemplu pe faimosii Picasso si Rembrandt care au ales totusi sa nu picteze cu degetul din aceleasi motive pentru care un marker este cel mai indicat in aplicatii interactive profesionale.

tabla interactiva ebeamAvantaje descoperite de noi:
- Cel mai mic pret din domeniu
- Cea mai mare suprafata activata dintre sistemele mobile
- Compatibilitate Windows si MAC
- Software gratis
- Rapiditate si fidelitate in lucru
- Usor de manevrat
- Design atragator